Въпреки че вече е на свобода, отвлечената Лара няма да може да види баща си Брендо , който е в италиански затвор. Щом разбрал, че дъщеря му е освободена, Банев веднага е поискал да се види с нея, но му е било отказано. Единственото, което властите на Ботуша са разрешили, е двамата да се чуят по телефона.


Лара бе освободена в неделя вечерта, 47 дни след като бе отвлечена. За пускането й е платен откуп от половин милион евро.“Ще подготвим определени документи, с които да поискаме от съдията да разреши телефонен разговор на Евелин Банев с дъщеря му, която е освободена. Това обаче ще отнеме време, тъй като процедурата по придвижване на искането ни отнема време. Оттам нататък трябва да изчакаме съдията да вземе окончателното решение и тогава ще могат да се чуят по телефона. На този етап, докато тече процес, не могат да се срещнат на живо“, коментира пред „България Днес“ италианският адвокат на Евелин Банев Марио Бруза . Според тях най-рано той ще може да говори с малката Лара след две седмици.

Италианските адвокати уведомили Брендо за щастливата развръзка рано сутринта в понеделник. Лично защитникът Серджо Спаньоло му съобщил добрата новина. За момента няма начин бащата на детето да се срещне с близките си в пандиза, защото според италианските закони само адвокатите имат достъп до арестантите.
За да може да зърне дъщеря си, Брендо е поискал да бъде върнат в България. Тук Лара може да му отиде на свиждане.“До последно Евелин Банев искаше да остане в Италия. Това беше категоричното му решение. След заседанието, което е в края на месеца, ще решим дали това ще се промени. Но до голяма степен връщането му в България не зависи от адвокатите, а от съдията“, обясни още Марио Бруза.Ченгетата вече са по следите на похитителите, които отвлякоха 10-годишната Лара, докато отива на училище. Това разкриха пред „България Днес“ антимафиоти, които работят по случая. Разследващите влезли в следите на бандитите покрай преговорите за откупа. Както вчера стана ясно, родителите на Лара са платили половин милион евро за свободата й .

източник: vipnovini.bg

Leave a Comment