Група от български туристи от София са били напръскани със сълзотоврен газ в Босилеград, предаде „Фокус“. Съобщението е дошло от председателя на Културно-информационен център – Босилеград. В съобщението се казва, че група от около 70 души, под ръководството на туроператор, тази сутрин са пристигнали в Босилеград. След кратка разходка из града те се настанили на предвиден в програмата обяд в ресторант „Моника“. В ресторанта нахлул криминално проявен и ги напръскал със сълзотворен газ. Хората почнали да се задушават и панически напуснали ресторанта. Сред гостите е имало и десетина местни.
Част от персонала на ресторанта са изгубили съзнание от задушаването. Девет души са потърсили медицинска помощ в Здравния дом в Босилеград. Полицията в Босилеград веднага е арестувала заподозрените Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров. Образувано е досъдебно производство срещу тях, се казва в съобщението.

Гражданите и собствениците на околните заведения смятат, че това е преднамерена провокация срещу зачестилите от две години насам туристически екскурзии – еднодневки от различни градове в България до Босилеград. Миналата година през Босилеград са минали около 100 автобуса с български туристи. „Покушението вероятно е направено с цел да се спре туристическият поток от България към Босилеград“, се казва в съобщението на КИЦ – Босилеград.

Малко по-късно стана ясно, че нашенците вече са се завърнали в България, а нападателят им е задържан. Според една от версиите, той бил клиент на заведението, където се спряли българите. Именно това, че ресторантът е пълен, нервирало мъжа, който имал стара вражда със собственика.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment