Естрадната прима Лили Иванова изкара повече от 1 000 000 лева приходи само за една година. Астрономическа суча фигурира в отчета на фирмата й „ЛИ 1“, научи HotArena.net.

По счетоводна книга певицата е декларирала потресаващата сума от 1 милион и 31 хиляди лева за една година. С подобна сума изпълнителката се превръща в първенец на сцената.

От документите става ясно, че Лили си е докарала от участия близо 939 000 лева. Останалите 92 хиляди са в графа „други“ и вероятно става въпрос за авторски права върху песните й.

Така само за година певицата успя да повиши с 500 процента приходите си. Познати на Иванова обаче коментират, че тя просто е започнала да декларира реалните си суми.

„Нека не се лъжем, това е Лили Иванова. Не вярвам през 2011 да са спрели да я канят по участия. По-скоро подобно увеличение има във връзка с данъчните й проверки.

През 2009 година певицата поиска персонална пенсия, тъй като взима едва 105 лева държавна помощ. При направената ревизия обаче стана ясно, че певицата крие милиони.

В крайна сметка естрадната дива се сдоби с акт на стойност 500 хиляди лева. Сумата бе изплатена, а скандалът забравен.

Въпреки това колеги на певицата ехидно подмятат, че Лили продължава да укрива данъци. А причина за това били раздутите й разходи.

„Някак си не мога да приема, че звезда като Лили има нужда да плаща 212 000 лева, за да се рекламира“, коментират колежки на примата. Освен за реклама Лили е декларирала 132 000 лева наеми и още 186 000 лева заплати за персонал. Отделно певицата е платила 67 000 за консултации с музикални експерти.

Всичките й пари в крайна сметка влизат в графа разходи, а тя си спестява от тях данъци за около 60 бона. Печалбата й пък става едва 347 хиляди лева.

Колежки на Лили подмятат, че това вероятно са разходите за концерта в „Арена Армеец“. Според тях обаче това е малко вероятно, тъй като почти всички сметки за шоуто били поети от спонсорите на звездата, пише „България днес“.

източник: hotarena.net

Leave a Comment