Фирми наемат статисти за контрапротестите в подкрепа на правителството. Офертите били за работа за около-2-3 часа срещу 20-25 лева.

В своя разработка сайтът Оffnews.bg разкрива как става това. Те разговаряли с такива фирми, които им обещали да наемат хора за тричасов ангажимент срещу съответното заплащане. Авторът на материала получил и есемес от същия телефонен номер, с който разговарял преди това и е публикуван на официалната страница на агенцията.

Едната фирма предложила 300 души за 35 лв. за 3 часа или 200 души за 40 лв за същия период. Имало и други, които обаче отказали съдействие. Те се стъписали от информацията, че трябва да осигурят статисти за политически протести.

„Идеята да си купим протест дойде след сигнал на наша читателка, която ни информира, че агенцията на Иван Златния наема ежедневно статисти за контрапротестите в защита на кабинета пред НДК. Вчера не успяхме да разберем коя е тази агенция и позвънихме на произволно избрани три агенции. По-късно друг читател ни информира, че става въпрос за фирмата на Иван Колев-Златния – “Артист студио БГ”.

В същото време се твърди, че Николай Бареков спонсорира три от протестите в столицата – пред дома на Бойко Борисов, пред централата на ГЕРБ и пред Конституционния съд. Само, че вчера се получила малка изненада пред КС. Други хора се били събрали на контрапротест и започнали да обиждат ТV7 и Бареков и така планираният репортаж срещу недолюбвания от главния прокурор съдия Ситнилски, се провалил.

източник: bulgaria-news.bg

Leave a Comment