Музикалните риалити формати са сред най-успешните телевизионни продукции от години. Предаванията от типа на “Music Idol” и “X Factor” гарантирано привличат хиляди хора пред малкия екран. За съжаление на участниците обаче, въпросните формати се оказват по-скоро машина за правене на пари за продуцентите, а не истински трамплин за кариерите на младите таланти на България.

За талантливите певци и певици се говори по време на шоуто, но след него те биват напълно забравени. В това число и уж големите победители в съответните формати. Да си припомним Марин Йончев – пухкавото 17-годишно момче с феноменален глас, който безапелационно спечели първото музикално риалити, излъчвано у нас – “Стар Академи”. След като получи голямата награда от шоуто в размер на 200 000 лева и купи къща за родителите си, Марин просто изчезна. Чу се слух, че е заминал да учи оперно пеене в Швейцария, и до там.

Невена Цонева, победителката от “Music Idol” пък стана по-известна със скандала, който спретна с продуцентите си от “Вирджиния Рекърдс”, от колкото с песните си. Севлиевката се опита да осъди международната компания, тъй като била… безперспективна! Опитът й да изкара пари удари на камък и в крайна сметка Цонева създаде собствен лейбъл “Севънтийн”, който не се радва на особена популярност. Междувременна певицата се залюби с барабаниста на Слави – Венко, с когото вече живее на семейни начала.

Може би най-прецакан се оказа Светльо от формата на Слави “Файв Старс”. Макар заралията да стана безапелационен победител, гологлавият водещ се отметна от обещанието си да му издаде албум. Нещо повече, всички следващи опити на Светльо да пробие в други телевизии се оказаха пълен провал. Самият Светльо обвини за това Слави и разочарован отпраши за САЩ, където си изкарва прехраната като уличен музикант.

източник: kliuki.net

Leave a Comment