На уникален списък с хонорарите на фолк звездите и подробните им цени се натъкна HotArena.net. Таблицата с парите, които прибира всеки певец за участие, е автентична и е заснета от собственик на заведение.

Това разкри читател на HotArena.net, който ни изпрати и преснимания списък с хонорарите.

Те са в лева за участие в рамките на 1 час и 15 мин, като изпълнителите с най-висок хонорар отпускат по още 15 мин отгоре аванта и пеят общо за час и половина.

В списъка изрично е упоменато, че към хонорара се добавят пътни разходи като гориво и нощувка в  хотел както за изпълнителя, така и за придружителите му.

Някои от певците имат и промо оферти, които са почти на половин  цена при първо участие в даденото заведение.

Така например фолк певецът Крум или чалга дивата Гергана и Димана предлагат промо оферти. Вместо 2000 лева без ДДС на участие, Крум взима 1000 лв. Гергана пък вместо 2300 прави отстъпка за 1500 лева.

Подобни промоции обаче не могат да се наблюдават при хитовите гърли като Преслава, Ивана, Глория или Галена, които не отварят уста за по-малко от 5000 лева. Най-оборотна, както знаете, е Преслава, която според списъка прибира по 7000 лева на участие без ДДС. С 1000 лева по-малко взимат Галена и Ивана, а Глория е смъкнала летвата на 5000 лева, колкото прибират Анелия и Камелия.

Изненадващо, Цветелина Янева се оказва, че взима почти колкото Преслава, макар да няма толкова много хитове. 6500 лева е хонорарът на Цвети според списъка.

източник: kliuki.net

Leave a Comment