Мариела Тодорова, майката на 18-годишната Криси, чието семейство преживява с 35 лева на месец, бе поканена на интервю за работа след гласността на проблема им, която медиите дадоха.

Десетки писма са получени в пощата на bTV от хора, желаещи да помогнат на майката и дъщерята. Мариела Тодорова обаче е категорична, че най-ценната помощ за нея е, ако някой я вземе на работа. Двете жени живеят в крайна нищета – нямат хладилник, нямат и какво да сложат на масата. Подслонени са от техни близки в краен квартал на София.

Жената губи своята преди повече от половин година. Тогава тя претърпява гинекологична операция и след продължителен болничен работодателят й я принуждава да напусне – „по взаимно съгласие“. 18-годишната й дъщеря пък постоянно боледува и по няколко пъти в годината се подлага на операции заради изключително слабата й имунна система.

„През 2007 година ме оперираха за първи път – от апендисит. След това започна постоянно да се налага операция заради загнояване или срастване“, казва Криси пред bTV.

Поредната й операция е насрочена за май, а юни я очакват изпити. Тийнейджърката е в 9 клас на индивидуална форма на обучение заради постоянните й здравословни проблеми. Милосърдни хора обещали да помогнат с учебници и тетрадки, за да може тя успешно да се подготви.

„Най-важното е да успяваме да си осигурим пари за храна. Месото, яйцата и млечните продукти са много важни за заздравяването на раните“, допълва Криси, чието меню на 100% се състои от хляб, боб и ориз – храни, които са противопоказни за състоянието й.

Момичето се нуждае и от медикаменти за имунната система, които към момента не може да си позволи – два вида лекарства за около 50 лева общо.

„Искам да благодаря на всички, които се отзовават да ни помогнат, и на екипа на bTV. Досега ни беше неудобно да искаме от който и да било, защото знаем в България какви са нещата. Това ни е спирало най-вече“, добави майката на Криси – Мариела.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment