От бира до йога – американските банки предлагат всичко на потенциалните си клиенти, за да ги накарат да влязат в офисите им, пише marketwatch.com

С въвеждането на мобилното банкиране на все по-малко американци им се налага реално да посещават обслужващата ги банка. Финансовите институции отчитат това като проблем, тъй като ограничава възможностите им да предлагат директно продукти и услуги на клиентите си и се опитват да ги привлекат с различни предложения.

Така американската Umpqua Bank организира за посетителите си мини Октоберфест с безплатна бира, гевреци и уличен акордеонист, а в различните клонове на компанията се предлагат от курсове по йога до киноложки изложби, за да се превърнат те в центрове, където местните общности да прекарват повече време.

Идеята, че с бира се привличат повече клиенти става все по актуална напоследък. През последните години големи вериги като Старбъкс и Коста кафе включиха пиво в менюто си именно с тази цел, а Дисниленд нарушиха над 40 години сух режим в увеселителните си паркове и започнаха да предлагат бира и вино.

източник: beer2beer.org

Leave a Comment