Лили Иванова може да се окаже най-богатата дама в шоубизнеса, която е изкарала парите си само и единствено с пеене и ги е вложила доста успешно.

Естрадната ни  легенда има цели 12 сериозни сметки в най-големите банки у нас и по света, разкри внезапно човек от най-близкия й кръг. Невероятно за мнозина, но Лили  е успяла да скъта около 10 милиона лева за черни дни, при това в различни валути.

Та се замислила сериозоно върху банковите си сметки преди десетина години и потърсила финансов съветник. Попаднала на много добър и много съвесетн мъж, който й взимал символична комисионна, понеже с жена си й били фенове. Така изпълнителката на “Панаири” и “Ветрове” внезапно се оказала борсов играч.

Само през 2007 година по съвет на финансиста си, тя вляга 750 хилди лева в акции и ценни книжа в девет дружества на борсата. Година по-късно ги продава и биквално удвоява парите си. евро2Тогава дружествата са на върха си, а после фиансовата криза ги срива. Човекът с много добра фиансова мисъл завел певицата в Швейцалия и я накарал да си отвори банкова сметка. Той й обяснил, че това се нарича “стабилен портфейл” и въпреки че лихвата е едва 2 процента, тази сума нукога не може да бъде изгубена, или пипната от ифлацията. Докато с другите операции се търси доходност, в Швейцария се търси сигурност, а на тази възраст тя трябва да я има. Лили се съгласила и не докоснала по никакъв повод сметката си в Швейцария. Тя продължава да играе на борсата чрез посредника си, повече печели, но се  случва и да загуби. Но общо парите й се увеличават. Само миналата година  и само от концерта й в зала “Армеец” тя прибави още милион в сметките си.  Част от парите отидоха за финансови операции, а други в Швейцария.  Лили е богата по две причини. Знае как да изкарва пари, не ги харчи, живее скромно и е доста стисната. Досега двама нейни приятели са й искали да помогне за болен човек, он тя се измъквала с думите :”И аз нямам”.

източник: skandalno.net

Leave a Comment