16-годишна британка трогна света с борбеността си. Тери Калвесберт посрещна с невероятна усмивка най-щастливия си миг досега–бала си.

Тийнейджърката подобни на всичките си връстнички по света, очакваше с нетърпение този миг. За нея обаче моментът е изключително специален, тъй като не само успя да завърши, но също така вече не се бои да показва лицето си.

Едва на 18 месеца Тери става жертва на битов пожар. Пожарникарите я откриват тежко обгорена, а изгарянията й са над 90 процента. Лекарите са категорични, че бебето ще издъхне от раните си, но за огромна изненада на всички тя оживява.

След повече от 16 години битки, за да се възстанови, повече от 50 пластични операции, Тери продължава да се срамува от външния си вид. Момиченцето понася още един удар — месеци след операцията–майка й я изоставя и баща й трябва сам да се грижи за нея, пише dailymail.co.uk.

Днес Тери се опитва да живее като нормален човек, а историята й и борбата й да си върне лицето, разплакаха света. Тя самата е пример за хиляди хора, пострадали при пожар, болни или ранени, които подобно на нея търсят своето място под слънцето.

Младата британка бе посрещната с аплодисменти на бала си, за който пристигна като истинска кралица–в Rolls-Royce и с червена рокля. И споделя, че наред с пластичните операции, на които се подлага, е твърдо решена да продължи живота си нормално и се готви за колежа през есента.

източник: kliuki.net

Leave a Comment