Списък с най-проблемните телефони се оглавявя от флагмана на компанията Samsung (Galaxy S III). HTC Desire заема второто място, а Nokia Lumia 610 попълва челната тройка на негативната класацията.

Списъкът е публикуван от британския уебсайт Mobile Insurance, създаден за продажба на застраховки за мобилни устройства. Данните, представени в класацията, се базират на количеството клиенти, които са потърсили застраховка от сайта.

В източника не се съобщава с какви проблеми собствениците са се обръщали към застрахователната компания, но се споменават думи като счупване и неизправност. На сайта се уточнява, че клиентите получават обезщетения от застраховки при кражба и загуба на устройствата си. От компанията заявяват също, че техните услуги започват да действат от момента, когато гаранцията на производителя е на привършване.

В повечето от случаите заявките за проблемите с телефоните са причинени от собствениците на устройствата, подчертава Джейсън Брокман(Jason Brockman), директор на Mobile Insurance.

iPhone 3GS е наречен „най-надежден“ мобилен телефон, като това е преценено на база на собствениците на устройството, които се появяват най-рядко в офиса на компанията. Второто място в тази класация се заема от BlackBerry Torch 9800.

„Повредите и възникването на неизправности често не могат да бъдат избегнати. По тази причина ние решихме да направим списък на телефони, с които проблемите възникват по-често, за да могат потребителите да ги „подминават““, допълва Брокман

„Ако искате да ползвате надежден телефон нямате голям избор, освен да закупите „по-стар“ модел мобилен апарат от рода на iPhone 3GS“ заявява още той като допълва, че с новите апарати неприятностите са доста повече и по-чести.

Специалистите от Mobile Insurance съобщават и още един интересен факт – собственици на мобилни телефони с бял цвят се обръщат към застраховката си по-често, отколкото собственици на устройства в черен или сребрист такъв. Каква е причината затова така и не става ясно.

През февруари 2013 година подобен отчет е публикуван и от компанията FixYa. Като най – надежден производител на смартфони в нея беше призната компанията Apple, която успя да събере 3,47 точки. Компанията Samsung Electronics заема второто място в нея с 1,21 точки. На трето и четвърто място се озоваха Nokia (0,68) и Motorola (0,13). В основата на изследването и тук са използвани жалби на потребители. Собствениците на iPhone са се оплаквали от батерията на устройството, а притежателите на Samsung са имали най-чести проблеми с микрофона.

Топ-10 на най-проблемните телефони:

1. Samsung Galaxy S III

2. HTC Desire S

3. Nokia Lumia 610

4. iPhone 4

5. BlackBerry Bold 9900

6. iPhone 4S

7. Sony Xperia S

8. BlackBerry Curve 9220

9. Samsung Tocco Lite 2

10. LG Nexus 4

източник: inews.bg

Leave a Comment