Хакерската група „Анонимните“ (Anonymous) в България определи като материално и антиморално посегателство над обикновените граждани и терор новите правила за паркиране в София.
В клип, разпространен днес в YouTube, от „Анонимните“ негодуват срещу Столичния общински съвет.

„Столичният общински съвет въведе новите текстове, чиято цел е да опразни още повече оскъдния бюджет на семействата, живеещи и посещаващи града ни, както и да осигури комфорта на новозабогателите, като принуди обикновените граждани да освободят своите паркоместа за тях“, обяснява женски глас зад кадър във видеото.

„Това по същество е един незаконен налог, който Софийска община няма право да определя и събира. Господа управляващи, отново подложихте гражданите на терор“, се казва още в клипа.
„Отново се опитвате да завъртите машината за събиране на пари за сметка на обикновените хора. Отново нарушавате законите, отново манипулирате обществото, прикривайки задкулисните си игри и машинации, с които да отворите път за превръщането на цялата столица в платен паркинг, както и да наложите правилото автомобилите да плащат налог“, недоволстват „Анонимните“.

Според тях проблемите се използват, за да може да се присвояват средства. С парите се пълнят джобовете на няколко богоизбрани, както и партийната каса, и с тези средства се осигурява спечелването на следващите избори, смятат още те.

„Анонимните“ призовават софиянци да протестират и да не са спонсори в тази нечестна игра.
„Поискайте сметка на управляващите, които злоупотребяват с вашите данъци, платени с честен труд. Изразете недоволство от присъствието на представители на организираната престъпност в общинската администрация“, казва гласът зад кадър.

Минлата седмица парламентът отхвърли предложението на левицата Сметната палата да извърши одит на Центъра за градска мобилност в София.
Поредният отказ да се провери финансирането на общинското дружество, което отговаря и за паркирането в столицата, дойде след спорове в парламента, в които ГЕРБ почти не участва.

Цялото клипче може да изгледате тук!

Leave a Comment