Една от крупните южнокорейски телекомпании – KBS, забранява излъчването на новия клип “Gentleman”, дело на популярния рапър PSY.

Мотивът на цензорите е, че клипът демонстрира антисоциално поведение. Според тях видеото насърчава лошите маниери и дава негативен пример на подрастващите, пише topnews.ru.

“Gentleman” се появи в You Tube на 13 април и вече е гледан от 140 милиона потребители. Моралистите са били подразнени от сцените, в които героят подритва конус с надпис “Не паркирай”, хулиганства на всяка крачка и издевателства над момичетата.
Президентката на Южна Корея Пак Гън-хе обаче защити звездата като не пропусна да отбележи, че PSY може да бъде пример за творческа оригиналност и лоялност към колегите. Тя припомни, че рапърът е заплатил за авторски права на други артисти, за да използва в танца си техни стъпки и движения.

PSY стана световноизвестен с песента си “Gangnam Style”. Видеото с неговото изпълнение в мрежата вече е гледано повече от един милиард пъти. Парчето се изпълнява аматьорски по целия свят. С него са свързани различни истории, които буквално задръстваха мрежата през първите седмици от излъчването на клипчето. Имаше дори трагични случки, при които зрели хора със сдържано поведение се “отвързваха” на коледните си купони до самозабрава. Съобщено бе, че е имало случаи на нервни кризи и дори на инфаркт заради комбинацията от емоции, интензивни движения и алкохол. Все неща, за които PSY едва ли следва да бъде укоряван.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment