Да се върне старото положение на тютюнопушене на закрити обществени места и това да става в обособени зони, обмислят да предложат депутати от мнозинството, научи Дарик.
Според тях трябва да падне тоталната забрана за цигарен дим на закрито, въведена от 1-ви юни тази година и в ресторантите отново да има места за пушачи и непушачи, снабдени с нужните климатични инсталации.

Като причини избраници от ГЕРБ посочват не само загубите на бранша, но и идващата зима. Тогава щяло да се засили недоволството на пушачите, защото, за да запалят цигара, ще трябва да излизат навън при отрицателни температури.

Не е ясно кога точно ще се внесат измененията в закона за здравето, вероятно това ще стане през ноември. Това означава, че до края на годината могат да бъдат факт. Така на практика само шест месеца след влизането в сила на тоталната забрана на цигарения дим, тя ще бъде отменена.

Министър-председателят Бойко Борисов беше автор на идеята тя да бъде въведена от 1-ви юни, негова е и последната дума дали режимът да бъде облекчен.

източник: dariknews.bg

Leave a Comment