Би Ти Ви Екшън няма да се излъчва от утре по кабелния оператор „Близу“. От „Би Ти Ви Медия груп“ съобщиха, че спират сигнала заради неизпълнение на договорни задължения от страна на „Близу“. В отговор от „Близу“ заявиха, че имат подписано споразумение с Би Ти Ви за разпространение на програмите на медията до края на 2013 г., предаде vesti.bg

„Близу“ стриктно изпълнява договорните отношения към Би Ти Ви и не е в нарушение на нито една точка от споразумението между двете страни, съобщават от оператора. Желанието на медията да прекрати излъчването на „Би Ти Ви Екшън“ точно преди финалите на Шампионската лига е в остро нарушение на търговския закон, заявяват още от „Близу“.

От компанията заявяват, че ще потърсят правата си по съдебен ред. По силата на текущото споразумение с Би Ти Ви ние не можем да спрем канала и ще направим всичко възможно нашите клиенти да продължат да гледат „Би Ти Ви Екшън“, се казва още в съобщението от „Близу“. „Очакваме Би Ти Ви също да преосмислят позицията си и да се съобразят със законовите разпоредби в България. За съжаление, не успяхме да постигнем споразумение относно HD каналите на Би Ти Ви и на този етап сме принудени да преустановим излъчването им поради непосилно високите цени на Би Ти Ви (около пет пъти по-високи от цените на сходни канали)“,  казват още от „Близу“.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment