Движението по британската магистрала М25 беше спряно в продължение на часове, след като товарен автомобил изля 3000 литра химикали на пътя, съобщава „Дейли мейл“.

43-годишен мъж от България е арестуван по подозрение, че е извършил нарушение на правилника за движение по пътищата и е подложен на разпити в полицейския участък в Хароу.

Разливът в Есекс причини хаос, тъй като пътната артерия остана затворена от рано сутринта до късния следобед, заради което стотици останаха блокирани в колите си, а десетки изпуснаха полетите си от летището в Станстед.

Полицията съобщи, че е получила сигнал малко след 5 часа сутринта в събота, че няколко контейнера са изпаднали от ремаркето на камион, който се е ударил в острова между двете платна на пътя.

Служителите на полицията, които са пристигнали на мястото на инцидента, са установили, че приблизително 3 000 литра химикали са се излели на пътя. Това е наложило затварянето на движението в почивния ден по причини, свързани със сигурността.

Отложен с 30 минути беше и мачът от Висшата лига на Англия между „Тотнъм“ и „Саутхямптън“ (1:0), защото привържениците са имали затруднения с трафика. Срещата трябваше да започне в 17:00 часас другите двубои, но началният съдийски сигнал беше даден в 17:30. Така и милиони телевизионни зрители на Острова и по света също станаха жертва на българския шофьор, причинил катастрофата.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment