Още 85 000 лв. отпусна кабинетът за обновяване на публичния регистър на партиите в Сметната палата.

Средствата ще бъдат осигурени след изменение на план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на избори за народни представители през 2013 г.

С промяната на Сметната палата ще бъдат предоставени средства за обновяването на софтуера, с който се поддържа публичният регистър. Той беше създаден след измененията в Изборния кодекс и в него са вписани партиите, коалициите от партии и инициативните комитети, които участват в изборите.

Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет през 2013 г.
Само две седмици по-рано правителството задели 210 000 лв.. Допълнително 160 000 на външно министерство, за да организира вота зад граница. В началото на март премиерът Марин Райков се оплака, че отпуснатите 550 000 за гласуване в чужбина са крайно недостатъчни. С допълнителните пари ще се осигури необходимото техническо оборудване и комуникации за секционните избирателни комисии зад граница. Други 50 000 лв. кабинетът ще даде на БТА, тъй като агенцията ще поеме организирането на международния пресцентър за отразяване на изборите. Досега това правеше външното министерство. До този момент за организацията на вота са отпуснати над 21 млн. лв.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment