Учителят по психология в Немската гимназия в София Детелин Кънев, за когото ПИК алармира преди месец, е оказвал сексуален тормоз върху учениците и е застрашавал психичното им здраве. Това доказват резултатите от проверката на просветното министерство по повод разкрития на ученици от гимназията, свързани със скандалното поведение на педагога.

От ведомството са изпратили предписания за незабавни действия до директора на немската гимназия Вера Катранджиева. На практика това означава, че шефката на едно от най-елитните ни училища трябва да уволни Детелин Кънев, поясниха експерти от образователното министерство, съобщава „Монитор”.

Преподавателят тормозил учениците, като захващал перверзни теми в час, свързани със секс, извращения и порнография. Смутени от разговорите, които започвал учителят, зрелостниците се опитвали да сменят темата. В отговор на това обаче Кънев ги манипулирал с оценки, които са от голямо значение за учениците, защото те са в една от най-елитните гимназии в страната. Освен това той отправял и странни покани към ученичките си като например да берат гъби на Панчарево или да хапват торти в сладкарницата.

източник: pik.bg

Leave a Comment