За огромно съжаление на учениците, на тазгодишните матури преписването ще бъде затруднено до максимална степен.

Редица учебни заведения са категорични, че ще се снабдят със заглушителни устройства, за да не може учениците да използват наличните си мобилни телефони за преписване по време на изпитите след 7-ми клас.
Заглушителите ще възпрепятстват както използването на мобилните телефони за разговор, така и сърфирането из интернет.

Напоследък се наблюдава, че се превръща във все по-честа практика преписването именно по този начин. Пищовите, сякаш отдавна са потънали в забрава.
Апаратурата, с която ще се снабдят учебните заведения има обхват на действие около 200 метра. Тя не е скъпа и всяка едно училище би могло да си я позволи при добро желание. По принцип цените на подобни заглушителни устройства са около 300 лева.

Освен това по всяка вероятност по време на изпитите, училищните сгради ще бъдат охранявани от представители на органите на реда.
Образователното министерство е взело сериозни мерки, за да не изтече предварителна информация за темите по български език и литература, както се беше случило преди време, пише Блиц.

За целта в деня на матурата по български език и литература ще се завъртят 11 милиона възможни комбинации на теста, над който ще се потят близо 62 012 ученици.

източник: pravda.bg

Leave a Comment