Хора от Варна издават, че продавачите на царевица по плажовете си докарват доста солидни суми. Доста често печалбите им надминават 400 лева на ден, което надминава дори заплатата на топ банкери с огромни отговорности.

„За българите един кочан варена царевица струва средно по 2 -3 лева, чужденците обаче трябва да извадят 4 или 5. Аз лично имам един познат, който успя да се набута в схемата преди доста години. Той ми е признавал, че продава средно по 100 парчета на ден, а понякога и повече. Как да не му завиди човек”, споделя млада жена от морската столица.
морето

Според варненката, най – големият проблем в този бизнес са нелегалните търговци, които често са от ромски произход и не спазват никакви хигиенни изисквания. Именно те създават лошо име на бизнеса, а освен това създават огромен риск от заразни заболявания. Обяснява, че повечето от тях крадат царевицата от първата градинка която им попадне и никой не знае как я приготвят и съхраняват.

На мъжете казват да опитат от зърната на Памела Андерсън, а на жените от кочана на Дейвид Бекъм

„Нямат никакви разрешителни, ръцете не са си измили дори. Най – страшното е, че наивниците се връзват и купуват един след друг. После болниците се пълнят, заради заразните болести. Още по – тежко е, защото продават и варена риба, която се разваля само за час под палещите лъчи на слънцето”

Наблюденията на жената се допълват и от изявления на Агенцията по храните. От ведомството препоръчват на туристите просто да не купуват, но надали някой ще вземе под внимание съветите.

източник: skandalno.net

Leave a Comment