Модел от класа можеш да станеш още на 13 години. Но да си на подиума с гордо вдигната глава, когато си на 82 – това е почти чудо! Кармен Дел Ортис го прави!

Тя е явление, пред което човек може само да мълчи. На 82 Кармен изглежда възхитително – тя е и на подиума, и върху кориците на най-престижните модни списания.
През последните 15 години имах толкова много корици, колкото не събрах за десетилетия преди това, признава най-старият топмодел в света.

Кармен е истински ветеран: отдала е 70 години от живота си на модния бизнес. Започнала е работа с най-големите фотографи на времето си още почти дете, само на 13 години, припомнят от woman.ru.

Кармен е откритие на случайността: съпругата на известен фотограф я вижда да слиза от нюйоркски автобус и се впечатлява от излъчването й. Кармен приема да се снима, защото семейството й има нужда от пари: тя е дете на имигранти, италианец и унгарка. Оттогава Дел Ортис не е прекъсвала работата си. Или само за малко – докато се възстановява от смяната на двете си колянни стави с изкуствени.

В пространно интервю за популярен сайт наскоро Кармен Дел Ортис призна, че като дете е мечтала да стане балерина. Но след тежко заболяване се разминава с тази мечта: “Това беше първата ми смърт…”
Кармен има зад гърба си три брака и една 60-годишна дъщеря, с която е в прекрасни отношения. Професията й се е променила: липсва романтиката, няма го финесът от ранните етапи на кариерата й. Но Кармен не иска да слезе от подиума – още не. Тя е там, и го прави достойно и елегантно, невероятно!

източник: kliuki.bg

Leave a Comment