Любомир Симеонов, който стана известен като убиецът на банкерката от Бургас, изпрати отворено писмо до медиите. В него той разкри истинската причина, довела до решението да отнеме човешки живот. Бизнесменът споделя, че съвсем не му е било лесно да го направи, но не могъл да се противопостави на разочарованието и насъбраната болка.
„Не съм жертва на банковата система. Станах жертва на шепа банкови чиновници с високо положение, които от години въртят схема за изнудване на хора с успешен бизнес. Тези „бели якички” не са цялата банкова система. Моят случай е достатъчен, за да се напише цял роман. Пуснал съм сигнали до: Президентство, Министерство на икономиката, Комисия за защита на конкуренцията, Върховна прокуратура, Икономическа полиция, Парламент и накрая – нищо”, пише в писмото.


Симеонов излага фактите. Всичко започва, когато сключва договор с Държавен фонд Земеделие за изпълнение на проект по мярка 123 за развитие на селските райони. Стойността му е 2 200 000 лева, 1 800 000 лв одобрени разходи и 900 000 субсидия. Ще се разкрият 27 работни места още през първата година, а до 2018 се очаква да нараснат до 44. Очаква се да бъдат ангажирани и от 250 до 1 000 сезонни работници.
В банката обаче се случва нещо страшно. От 2010 г. започват да го въртят на бавен огън. Поставят условия да смени строителната компания, с която е подписан контракт за изграждане на новото предприятие. Отказва и банкерите заявяват:
Няма наша фирма – няма проект, ще те фалираме

И започват целенасочени действия, за да приведат заплахите си в изпълнение. Изготвянето на самия проект струва около 150 000 лева, но Симеонов е категоричен, че тези пари е нямало да се превърнат в проблем, ако банкерите не са предприели злоумишлени действия да го докарат до фалит.
„Основните играчи в тази зловеща схема са Павлинка Йончева, Веселин Желев, Екатерина Кирилова. Техните подизъпълнители са Христина Кацарова, Станка Атанасова, Димитър Пенев от централата в София. Павлинка Йовчева има голяма власт без да носи никаква отговорност. Заедно с Веселин Желев, тази жена е разплакала много, наистина много хора”
Любомир Симеонов в никакъв случай не се смята за герой. Определя се като човек с умения в бизнеса, който знае как и иска да работи. За 6 години успява да развие фирмата си до степен, в която продава стоки в 8 държави от ЕС плюс Турция и Швейцария. Въпреки кризата, ежегодно регистрира все по – високи печалби.

източник: skandalno.net

Leave a Comment