Британската телевизия Би Би Си излъчен скандален филм за Слънчев бряг и взриви мрежата. Видеото посветено на най-известна курортна дестинация у нас, предизвика широк обществен отзвук. Репортерката Стейси Дули описва града едва ли не като столица на вахканлията и алкохола. А летовниците идващи тук само, за да се напият, да се отдадат на разгул с леки жени на място без правила.

Видеото предизвика огромен обществен отзвук, не само сред британците, но и сред зрителите у нас. Темата за алкохолния туризъм бе заклеймена в британските медии, а в родните форуми заваляха гневни коментари. Зрителите са категорични, че не курортът е причина за алкохолния туризъм на младите британци, а самите те. И че видеото се опитва да дискредитира България като туристическа дестинация пред света.


„Никой не им налива в устата, нито пък ги е ограничил. След като има навършени 18 години и пие заради единствената причина, че алкохолът е евтин, да си носи последствията.“, „Гледам с интерес това творение и се чудя, как стана български проблем“ „Идват тук, търсят евтини хотели, барове, пиене, жени и в крайна сметка ние сме виновни, че си махат главите и не знаят къде се намират.“.
„Както вие изисквате уважение от нас в Англия, така уважавайте и нас в България“, гневят се потребители в мрежата. Според тях младите туристи идват в България именно, за да не ги съдят, че злоупотребяват с алкохола. Ширещото се мнение сред интернет аудиторията, е, че британските туристи са пълнолетни и следователно сами трябва да отговарят за постъпките си и не това да се прави проблем на българските предприемачи и да се дискредитира страната ни пред света.

източник: kliuki.net

Leave a Comment