Софиянец обяви гладна стачка и се закани да остане на палатка пред Висшия съдебен съвет поне до Коледа, съобщи Нова телевизия.

Чавдар Янев се противопоставя на съдебната система, която допуска дела, водени от граждани срещу институции, да продължават с години, а в същото време същите тези институции могат да те осъдят за ден-два без дори да разбереш.

11 години и 10 месеца са нужни на Чавдар и съпругата му, за да осъдят „Топлофикация – София“. Едва след този период от време те са успели да убедят съда, че в дома им няма как да има 7 радиатора и съответно не дължат на ТЕЦ-а пари като за 7.

В същото време дружеството успява да ги осъди набързо, и то няколко пъти.

„В началото нямахме намерение да водим дело – просто мислехме, че има печатна грешка. Вместо 4 радиатора са ни написани 7. Но докато тече обжалването за бройката на радиаторите, „Топлофикация“ ни осъжда по бърза процедура“, разказа съпругата на Чавдар Латинка Георгиева.

Семейството успява да осъди столичния ТЕЦ да плати само 100 лева, защото не искат данъкоплатците да покриват иска им.

Дружеството не само не плаща, но и продължава да чака семейството да плати старите несъществуващи дългове.

Чавдар е категоричен, че няма да се откаже. Той иска да има равнопоставеност – щом държавните или общински дружества могат да осъдят един гражданин за ден – два, то и обикновеният човек да има такава възможност.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment