Във Великобритания си пробива път нова мода, при която поданиците на Нейно Величество влизат под душа само веднъж седмично, пише в. „Дейли мейл“. Не много хигиеничната тенденция се наложи под названието cleansing reduction и отрича всекидневното вземане на душ, като тази процедура се препоръчва само веднъж или два пъти на всеки седем дни.

Целта на намаляването на къпането е да се запазят от отмиване естествените масла на кожата и косата. На новата мода явно е фен и принц Хари, който веднъж си беше признал, че не си е мил косата в продължение на две години.

Но това течение набира все повече почитатели на Острова и сред простосмъртните граждани, установи, национално изследване, поръчано от фирмата за хартиени хигиенни продукти SCA. От него пролича, че 41 на сто от британските мъже и 33 на сто от британските жени вече не влизат под душа всеки ден.

12 на сто от анкетираните доверили, че се подлагат на „основна баня“ само веднъж седмично. Младата генерация особено внимателно подхождала към къпането. 37 на сто от представителите на тази възрастова си признали, че се къпят „с чаша вода“ – почти никакъв душ и много дезодорант. На честия душ се противопоставят както дерматолозите, така и еколозите, които го смятат за излишно разхищение на ценния воден ресурс. Все по-популярни сред младите стават и сухите шампоани, на които са фенове принц Хари и Джесика Симпсън.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment