Кубрат Пулев все още не е претендент за световната титла в тежка категория, версия IBF, която е притежание на Владимир Кличко. От международната федерация по бокс обявиха, че Кобрата трябва да се бие още веднъж, за да стигне до мач срещу украинеца. Съперник на Пулев ще бъде победителят от срещата между Томаш Адамек (Пол) и Стив Кънингъм (САЩ), която ще се играе в Лас Вегас на 22 декември. Това бе обявено от шефа на първенствата на IBF Линдзи Тъкър.

„На 22 декември ще има двубой между Томаш Адамек и Стивън Кънингам, като спечелилият срещата ще трябва да се бие с Кубрат Пулев или който тогава е №1 в ранглистата, за да заеме мястото на претендент за световната титла“, обясни Тъкър, която само преди месец обясняваше, че ако Кобрата победи Александър Устинов ще може да предизвика Кличко.

В момента Пулев е №1 в световната ранглиста на IBF, след като нокаутира Александър Устинов в края на септември. Най-вероятно Кобрата ще се бие срещу Адамек, който е фаворит в мача срещу Кънингъм. Според специализирания боксов сайт Boxingnews24 Пулев ще смаже Адамек, ако двамата се срещнат на ринга.
„Българинът е много по-добър от боксьорите, срещу които Адамек е свикнал да се бие“, коментира изданието.

Източник: Sportal.bg

Leave a Comment