Бразилия победи Франция с 3:0 в приятелски мач, игран в Порто Алегре, и прекъсна 21-годишен карък срещу „петлите“. Селесао нямаше успех над този съперник от 1992-ра година насам, като това бе и най-убедителния резултат, постиган някога от тях.

Французите пък спазиха традицията от последното десетилетие, да си тръгват с наведени глави от срещите си в Южна Америка. Мачът бе последна проверка за Бразилия преди старта на турнира за Купата на Конфедерациите, на който тимът е домакин.

Без да блестят с купища голови положения, „кариоките“ успяха да матират с няколко хода иначе атрактивния отбор на Франция. Момчетата на Дидие Дешан се държаха сравнително равностойно през първото полувреме, но след като получиха гол още в първите минути от второто, се отказаха да търсят нещо повече от гостуването си на „Арена ду Гремио“.

Първото положение след почивката бе за Франция, след удар на Йоан Кабайе, но Оскар откри резултата в 54-та минута, след хубава бразилска атака, и асистенция на Фред. Това бе шести гол за младока с екипа на Селесао. Останаха сериозни съмнения за нарушение на Луис Густаво, който отне топката изключително грубо от футболист на Франция, преди да намери Фред вляво по нападението, съобщи Гонг.

За малко Давид Луис да изравни с гол в собствената си врата, след около час игра, но Жулио Сезар внимаваше и спаси мрежата си. В 85-та минута дойде голова контраатака на Бразилия, Моура центрира към Неймар, и неговото подаване към Ернанес бе оползотворено за 2:0.

Нападателят на Лацио се разписа само минути, след като се бе появил на терена. Във втората минута от добавеното време към редовните 90, Марсело бе фаулиран от Матийо Дебюши, и Лукас Моура оформи крайното 3:0 от дузпа.

източник: corner.bg

Leave a Comment