В Лос Анджелис се проведе 70-ата церемония по раздаването на филмовите награди Златен глобус. Бляскавата церемония събра стотици знаменитости в хотел „Бевърли Хилтън“.

Драмата на Бен Афлек „Арго“ и мюзикълът „Клетниците“ са големите победители на тазгодишните награди Златен глобус. Филмът на Стивън Спилбърг „Линкълн“, който е с най-много номинации за Оскар, остана само с един Златен глобус.

Бен Афлек спечели в категорията за най-добър драматичен филм и за най-добър режисьор за своя разказ за мисията на ЦРУ по спасяването на дипломати в Техеран през 1979 година.

„Клетниците“ спечели за най-добър филм, актьор и поддържаща актриса в мюзикъл или комедия.

Даниъл Дей-Луис спечели Златен глобус за най-добър драматичен актьор за ролята му в драмата на Стивън Спилбърг „Линкълн“. Филмът имаше най-много номинации за Златен глобус – седем.

Джесика Частейн бе обявена за най-добра актриса в драматичен филм за ролята й на неумолим агент на ЦРУ, преследващ Осама бин Ладен във филма „30 минути след полунощ“.

Австриецът Кристоф Валц спечели Златен глобус за най-добра поддържаща мъжка роля, за филма на Куентин Тарантино „Джанго без окови“. Валц играе ролята на зъболекар, станал ловец на глави.

Дженифър Лоурънс спечели Златен глобус за най-добра актриса в категорията мюзикъл/комедия, за ролята й в черната романтична комедия „Наръчник на оптимиста“.

Австралийският актьор Хю Джакман получи Златен глобус за най-добър актьор в категорията мюзикъл/комедия за участието му във филма „Клетниците“.

Куентин Тарантино спечели Златен глобус за най-добър сценарий за своя уестърн „Джанго без окови“.

„Това е ужасна изненада, и аз съм щастлив да съм изненадан“, каза той, приемайки наградата за последния си филм с Джейми Фокс.

За най-добър чуждоезиков филм бе обявен „Любов“ на Михаел Ханеке.

Британската икона Адел спечели „Златен глобус“ за най-добра оригинална песен за последния филм за Джеймс Бонд „Скайфол“. Това бе първата поява на Адел, откакто тя роди момче през октомври.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment