Домакинският мач на „Лудогорец“ от плейофа за Шампионската  лига ще се играе на националния стадион „Васил Левски“, съобщи днес Министерството на спорта. Двубоят е на 27 или 28 август, но на 30 август на същия стадион е планиран магаконцертът на Роджър Уотърс – фронтменът на „Пинк Флойд“.

След като „Лудогорец“ елиминира „Партизан“-Белград се оказа, че няма друг лицензиран стадион, освен националния, у нас. Президентът на разградския клуб Кирил Домусчиев вчера с основание възнегодува, че ще се наложи да премести мача (а дори и инвестициите си), в Гърция или Румъния.

Последва днешното светкавично решение на министърката на спорта Мариана Георгиева-Бенчева.

Но ще стане ли сцената на концерта на Роджър Уотърс за два дни? Тя е уникална, защото е конструирана за световното турне The Wall и е сложно електронно съоръжение. То предизвика възхищение на 200-те концерта, които вече са изнесени от легендата Роджър Уотърс (на снимката) и бенда му.

От София мюзик ентърпрайсис – организатор на шоуто, казаха пред ПИК, че не знаят за решението на спортната министърка. Значи тя го е взела без да се допита дали е възможно сцената да се сглоби за 2 дни. Така реално се поставя под въпрос най-грандиозното шоу за годината у нас.

Билетите за концерта са от 65 до 180 лв. Продажбите са в ход от юни. Общият приход ще надскочи 2 млн. лв. Концертът е част от световното турне на попзвездата The Wall и едва ли има шанс за промяна на датата – отлагане с ден или два на изявата в София.

„Нищо не знаем за мач на стадиона два дни преди концерта. Като бъдем уведомени, ще пуснем прессъобщение“, казаха за ПИК от София мюзик ентърпрайсис. Шокът е пълен, ако заради г-жа езиковедката проф. Георгиева-Бенчева, сега министър на спорта,  се отмени концерта. Какво й костваше да обсъди с организаторите на концерта възможностите за съвместяване на двете важни събития – спротното и музикалното?

Дано в крайна сметка нещата се уредят по най-добрия начин и „Лудогорец“ да получи възможност да играе в България, а не да скита в Румъния или други съседни държави. Крайно време е и Софийската градска прокуратура да подгони началника на стадион „Васил Левски“ Антон Попов, който често пъти прави така, че затруднява използването на арената по предназначение, а за сметка на това приема охотно всякакви оферти за концерти.

Пред свои близки Попов има навика да се хвали, че е недосегаем, защото раздава безплатни билети на магистрати и политици. Дали коленопреклонното му поведение ще го спаси от наказателна отговорност трябва да преценят компетентните органи.

източник: pik.bg

Leave a Comment