Камерите за видеонаблюдение и пътен контрол на КАТ – Благоевград засякоха с превишена скорост прокурор и адвокат от Пиринско, пише Struma.bg.Става въпрос за прокурор Костадин Прешелков и адвокат Ана Петрова. Държавният обвинител, който от няколко месеца е командирован от Разлог в Благоевград, е прихванат от мобилен радар на пътя край село Градево да кара лек автомобил „Ленд роувър“ с 82 км в час, при разрешени 50 км в час. Заради превишената скорост прокурорът получил електронен фиш с глоба от 200 лева.

Със същата глоба е наказана и адвокат Ана Бойчева, която наскоро смени фамилията си на Петрова, след като се омъжи за криминално проявения благоевградчанин Боян Петров-Боци. Тя пък била заснета на Е-79 край бензиностанция да шофира сребристия си мерцедес със 101 км в час при ограничение на скоростта от 60 км в час.

Двамата юристи обжалват електронните фишове. Нито един не се яви на делата, насрочени преди дни. Масова практика е електронните фишове да падат в съда заради процесуални нарушения. Най-честите са липса на дата и издател на фиша, както и на обозначителни табели за видеоконтрол на пътя.

източник: blitz.bg

Leave a Comment