Григор Димитров и Мария Шарапова вече официално са най-горещата двойка в спорта. Влюбените гълъбчета за първи път се изтипосаха да се целуват пред папараците в Мадрид, а страстта помежду им изглежда неизчерпаема.

Оказа се, обаче, че зад любовта на българо-руската двойка стои бизнес план за милиони, научи HotArena.net.

За уж невинната любовна разходка „Найк” е броил на двамата цял милион в евро. Срещу това Гришо трябвало така да се кълчи към обективите, че да се вижда марката на американската компания. Това стана само ден след сензационната му победа над №1 в света Новак Джокович.

Ефектът беше постигнат, след като вчера сутринта снимките се пръкнаха английския таблоид „Дейли Мейл”. Фотографиите обаче не бяха от папараците на самото издание. Оказа се, че кадрите са направени от американската компания „Fame Flynet Pictures” със седалище в Бевърли Хилс и британците са ги откупили от нея. На всичките осем кадъра се вижда логото на „Найк” вляво от мъжкото достойнство на хасковлията,  както и на маратонките му и гърдите му. Шарапова пък е напълно чиста от реклами, за да не се получи т.нар. „ефект на пренасищането”, но и нейните дрехи са от същата марка, на която двамата са рекламни лица отдавна, писа „Всеки ден“.

Към момента договорът на Димитров с “Найк” е на стойност 350 000 долара. Сумата вече е малка предвид интересът към 21-годишния талант. Българинът обаче може да се превърне в печатница за пари и хитрите американци са наясно с това. Димитров е бивш №1 в света при юношите, печелил е “Уимбълдън” и „Ю Ес Оупън” преди да се качи при мъжете. От компанията виждат в лицето на Григор перфектен заместник на застарелия и излизащ от спорта Роджър Федерер, който също е рекламно лице на “Найк”. Не случайно Димитров е наричан “Бейби Федерер”. Заради атрактивната си игра пък носи и други прякори като “Шоу Тайм”, “Прайм Тайм” и “Джи Форс”. Всичко това, обединено с качествата на Григор и връзката му с Шарапова, се равнява на милиони.

В края на миналата година се говореше, че хасковлията ще играе през новия сезон с екипировка на друг от спонсорите си “Уилсън”. От “Найк” бяха готови да водят война на всички фронтове за подписа на Григор и в крайна сметка спечелиха. В края на ноември обаче Димитров посети главния офис на компанията в Бийвъртън, САЩ, където участва в редица рекламни изяви, включително фотосесии, интервю радио и видео клип. По това време българинът е имал среща с най-високопоставените в йерархията на компанията хора, от които получи директни “препоръки”.

Няма и две седмици по-късно, в началото на декември, нашият цъфна до Шарапова на романтична разходка в Милано. Рускинята трябваше да играе в демонстрационен турнир в столицата на модата, докато Григор пък нямаше никаква работа в Италия по това време. Именно оттогава започнаха  слуховете за връзка между двамата.

По-рано същата година се говореше, че нашият излиза със Серина Уилямс, която също бе рекламно лице на спортната компания. Лъжата обаче бе разкрита след като стана ясно, че американската газела е гадже на бившия треньор на българина Патрик Муратоглу, а не на младия тенисист.

След Милано най-честата реплика в устите на Гришо и Маша беше: “Не коментирам личния си живот”. През януари 2013 г. спортният журналист Дарън Роуел обаче беше категоричен: “Гаджето на Шарапова в момента е №48 в света и е наричан “Бейби Федерер”. Потвърждение за заварката обаче нямаше до вчера. Снимките в „Дейли Мейл” по поръчка на „Найк” на практика официализираха връзката им като началото на нов меден месец, който ще разлюлее световния тенис-елит.

източник: hotarena.net

Leave a Comment