„Много хора се борят с тази болест сами, а аз имам подкрепата на милиони. Феновете на Вила ме подкрепят през цялото време, запалянковците в България също бяха страхотни. Все още не съм имал шанса да им благодаря в моята родина, но и това ще стане много скоро“, заяви българският капитан на Астън Вила Стилиян Петров, който продължава лечението си от акутна левкемия.

„Радвам се, че се видях днес с момчетата на базата на Астън Вила. Тежката фаза от лечението ми вече приключи, сега лечението ми ще бъде много по-леко. Това беше една много, много дълга година за мен. Сега, след като тежкото лечение приключи, мога да се върна към нормалния живот. Да правя неща, които не можех да правя през последната година – да водя децата на училище, да идвам на стадиона на Вила, да започна да тренирам, да сваля някой килограм. Лечението ми беше доста положително и сега съм в ремисия, което е хубаво нещо. Аз обаче знаех, че това ще отмине, но просто трябва да бъда търпелив. Без подкрепата на най-близките ми хора обаче най-вероятно нямаше да мога да го направя“, каза още българският халф на английския елитен тим.

„Интересно е как тези неща обединяват хората. Скоро ще стартирам фондацията си, ще започна да събирам пари за борбата с тази болест. През целия си живот съм помагал на много хора, но сега, когато съм в такава позиция, искам да помагам още повече на хората. Просто е невероятно каква подкрепа получавам“, продължи Стенли пред сайта на своя отбор.

Бившият играч на ЦСКА и Селтик добави: „Това беше много дълга година за мен, но подкрепата на феновете, на клуба, на останалите играчи беше страхотна. Казвам това всеки път, когато получа шанс да го сторя. Добре е, че тази година е вече зад мен и сега ще мога да се фокусирам върху живота си“.

„Когато ми поставиха диагнозата, аз знаех за какво става въпрос, но не знаех нищо за лечението, колко време ще продължи, какво ще се случи и т.н. Нещата се проточиха доста и бях изненадан колко дълго време продължи лечението. С подкрепата на моето семейство, на приятелите, на всеки, аз успях. Имах много тежки моменти. Знам, че много хора най-вероятно биха починали на доста по-ранен етап, но аз се радвам, че продължавам да се боря, че съм още тук“, сподели още Стенли.

Българинът добави: „Всичко започна сякаш имам лека настинка, но когато ми казаха каква е диагнозата, аз бях леко шокиран, приех го обаче бързо и започна да действам. Исках веднага да започна лечение. Докторът, който откри болестта ми, го направи бързо и това също беше важно. Той ми каза да започна веднага лечение и аз знаех, че не трябва да губя време. Трябва да си спокоен, да взимам бързо решения и аз направих точно това. Трябваше да го направя.“

Запитан за 19-ата минута на всички мачове на Вила, в които феновете го подкрепят с ръкопляскания, както и за подкрепата към него от България и Шотландия, Стенли заяви: „19-ата минута е нещо уникално, не мога да опиша как се чувствам тогава. Това е нещо невероятно. Приятелите ми пишат понякога смс-и с текст – Още ли имаш тази 19-ата минута? Кога ще спрат да ти ръкопляскат?“.

„Имам невероятна съпруга, тя беше страхотна, просто невероятна. Тя беше постоянно до мен. Децата също, мама и татко, брат ми. Майката на Поли също. Те бяха толкова близо до мен и ме подкрепяха през цялото време. Толкова много приятели също, няма смисъл сега да изреждам имена, защото те са много. Хората си имат собствени проблеми, но аз продължавам да получавам подкрепа всеки ден. Невероятно е, но сега ще мога да се върна към нормалния живот“, завърши българският капитан на Астън Вила.

източник: gong.bg

Leave a Comment