Ако салфетките ви вкъщи подозрително започнат да изчезват и имате дъщеря, не се чудете. Детето е решило да пробва в модния бизнес и да става манекенка.

Това е последната мода  за отслабване и поддържане на фигура близка до тази на обитателите на Освиенцим.  Изборът на салфетки не бил случаен. Хартията запълвала стомаха и му давала илюзията, че работи. Същия успех имали и сварени кочани от царевица или лека дървесина.

Според бившата  главна редакторка на “Вог” Кирсти Клемънс, от години явлението модел, представлявало кошмарен начин да се самоубиваш бавно в името на красотата. манекенкаАко качиш и един килограм, могат да те изхвърлят от бизнеса. Някои от девойчетата изобщо не хапвали и на три дни ходели в болница да им влеят система с витамини и други жизнено важни елементи за нормалното функциониране на организма. Често се случвало преди ревю някоя от манекенките да припадне от глад, но я свестявали.

Според Кирсти модната индустрия убива и може би трябва да се промени изискването манекенките да бъдат кльощави. Все пак роклите после ще се носят от нормални жени и те няма да им стоят така, както на тези от подиума. Наскоро излезе друг потресаващ факт. В Холандия модна агенция започнала да агитира момичета, болни от анорексия, да влязат в модния бизнес. Те обещавали луди пари на девойките-скелети, за да ги вземат от клиниката, където се лекуват и да ги направят звезди. Шефката на болницата обаче уведомила медиите и станал скандал, а агентите изчезнали от болничното заведение.

източник: skandalno.net

Leave a Comment