Оказва се, че да отидеш на турне в няколко града отвъд Океана спестява поне три месеца бачкане по заведенията в България. Затова и повечето фолк диви се натискат шефовете да ги изпратят в командировка, пише „Галерия“. Някои от певиците наистина успяват да очароват нашенците и започват да получават редовни покани за следващи изяви.

Такъв е случаят с Глория, която още преди 15 години прокара път на колежките си зад граница със серия от изключително успешни концерти. Говори се, че с парите изкарани по онова време успяла да довърши почти целия ремонт на луксозната си къща в столичния квартал „Павклово“.

От фирмите у нас се усетиха, че с една командировка могат да вземат големи проценти от изпълнителите си и започнаха масово да ги пращат зад граница. Миналата година например имаше няколко певици, които едновременно вършееха из Щатите – Райна, Джена, Рени, Таня Бовеа и Преслава. Последната беше изпратена буквално по спешност, тъй като интересът към нея бил огромен.

Според емигрантите там Райна е една от певиците, която прави най-голям купон. Бившата на Коцето дори удължи на два пъти престоя си заради нови покани. Говори се, че за десет концерта една от по-известните певици взема около 40 000 долара.

По-маргиналните от ринга на Татяна, Димана и Яница, които наксоро минаха през емигрантските заведения вземат около 15 000.

Някои от заминалите певици изобщо не се връщат като Мая на Магапаса на пример. Тя работи като танцьорка в елитен клуб в Лас Вегас.

Десислава също имаше намерение да остане в Чикаго при своя възлюбен Михаил, но след семейни драми и побоища се прибра с бебе на ръце.

Ветеранките във фолка правят най-успешните концерти извън граница, тъй като българите ги разпознават по-добре и вече знаят хитовете им. Освен това те имат богат репертоар от народни песни, който е много важен за качествена изява пред емигрантите.

източник: lifestyle.bg

Leave a Comment