Шестима охранители пазят Николай Бареков от миналата седмица след скандалното разкритие на журналиста за опита да бъдат подменени изборите с 350 000 фалшиви бюлетини, се разбра от сигурен източник.

Буквално часове след като разчопли безобразната шашма в деня за размисъл, босът на ТВ 7 е получил заплахи за живота си. Анонимни хора са звънели дори на домашния телефон на майка му в Пловдив и са крещели закани в слушалката.

Николай вече се движи с бодигардове, няколко пазванти се грижат и за сина му. Денонощна охрана има и пред апартамента, в който живее, засилено е присъствието и пред централния офис на ТВ 7. Журналистът потвърди информацията, че в момента се движи с кордон от бодигардове, защото сигналите за възможността да му се посегне физически били оценени от експерти по сигурността като „изключително достоверни и сериозни“.

„Не ми е приятно, разбира се, но няма как. За мен не се страхувам, аз съм си сложил главата в торбата, но ме е страх да не посегнат на детето – знаят колко съм привързан към него“, заяви Бареков пред журналисти. Той категорично е отказал да подаде жалба в МВР, защото не вярва на полицията в момента.

„Вие се шегувате – как МВР ще ме пази мен, те още слугуват на Цветанов. Тази министърка, чието име така и не запомних, е негова абсолютна маша“, коментира Бареков.

В неделя вечер, в изборната нощ, няколко здравеняци направили опит да нахлуят в сградата на TV 7 в столичния квартал „Левски Г“ с викове: „Къде е Бареков, това копеле, ще го убием“. Те обаче объркали мястото и вместо в новата сграда на телевизията в квартал „Бъкстон“ (до 6-то РПУ), мястото където Бареков беше водещ на изборната вечер, отишли във вече старата сграда на TV 7.

Бандитите се натъкнали на 70-годишен охранител, който в момента бил на смяна. Имало схватка, след която пенсионерът бил приет в болница.

По информация, той е със счупена ръка. В момента се осъществява проверка на записите от камерите.

„Борисов може и след три години да ме убие за отмъщение. Не е задължително да е днес или утре. Той създаде срещу мен обществена нетърпимост, но аз виждам, че хората ме уважават и стоят зад мен. Той успя да насади омраза у тези, които все още вярват на ГЕРБ“, заяви пред медиите Николай Бареков.

източник: senzacia.net

Leave a Comment