Най-чаканото бебе в целия свят — синът на Кейт и Уилям вече официално има име. Любимата кралска двойка на Англия обяви как се казва наследникът им.

Двамата решиха малчуганът да носи името Джордж Александър Луис. А пред медиите той бе представен като Негово кралско височество принц Джордж от Кеймбридж.

С избора на име Кейт и Уилям оказа изключителна почит към кралица Елизабет. Като избраха за име на сина си, това на баща й.

Не е тайна, че британската кралица бе изключително привързана към баща си. И до днес с изключително вълнение си спомня за него. Решението на Кейт и Уилям да кръстят първородния си син на неговия прапрадядо трогна цялата нация. И милиони посрещнаха с бурни овации решението на двамата.

Освен на прапрадядо си крал Джордж VI, малкият принц е наследник на още петима британски монарси със същото име. Второто и третото му име също не са случайно избрани. Малкият е кръстен и на шотландския крал Александър и на любимия чичо на прадядо си принц Филип – лорд Луис Маунтбатън, който почита през 1979 след атентат, пише dailymail.co.uk.

Така имената на новия принц на Кеймбридж удовлетвориха изцяло членовете на кралското семейство. Близки до кралицата издават, че Елизабет е останала изключително поласкана от жеста на Кейт и Уилям да кръстят детето с името на баща й.

източник: kliuki.net

Leave a Comment