Нови масови проверки за шофьорите стартира КАТ от началото на идния месец. Във всички градове на страната служители на Пътна полиция ще дебнат за нарушения на Закона за движение по пътищата и най-вече за водачи на автомобили, седнали зад волана след употреба на… наркотици.

Статистиката от първите девет месеца на тази година показва, че броят на водачите, шофиращи автомобилите си след употреба на наркотици, се увеличава драстично като най-често използваните вещества са марихуаната, екстазито и кокаинът. Първенец по брой надрусани шофьори е Бургас, следван по петите от Пловдив и София.

Проверките обаче няма да бъдат единствено за наличието на дрога, но и алкохол в кръвта на шофьорите.

Въпреки че наскоро КАТ излезе със становище, че смята да прекрати проверките за алкохол по пътищата, правени на принципа на случайния подбор, явно това далеч не е вярно.
Водачи от цялата страна вече тръпнат в очакване да съзрат палката на катаджията и не смеят да изпият повече от една бира ако се качват на автомобила си.

Зевзеци вече предвкусват наближаването на поредното масово “сурвакане” с актове и глоби, а други се запасяват с банкноти от 10 и 20 лева, та току-виж катаджията се оказал “добър” човек и им опростил прегрешението. Както се казва: А дано, ама надали!

източник: pravda.bg

Leave a Comment