Деца се качили на скалите в Белоградчик. Едното от тях паднало в цепнатината между скалите и не можело да излезе само.

Децата викали за помощ и не знаели какво да правят. В това време нашият герой Марио, който е ученик в 8 клас, напуснал нелегално Дома и отишъл да се разхожда сред природата. Точно тогава чул виковете на изплашените малчугани.

По най-бързия начин той се качил при тях. Издърпал децата назад, понеже били застанали точно на ръба на процепа и имало опасност да паднат вътре.

Мишо паднал на около 3 метра дълбочина. Тогава Марио тръгва долу към дъното. Хваща Мишо и го качва да раменете си. Започва едно бавно и трудно изкачване нагоре към върха.

Мишо тежал и качването нагоре било мъчително. Марио се хващал за издатините на скалите. Главата на Мишо била сцепена и от раната изтичала кръв.

Гърбът започнал да го боли, но въпреки това продължавал да пълзи, а през цялото време Мишо питал дали това не е сън, писа в. Труд.

Когато двете момчета се появяват на площадката гора, виждат жена. Марио я помолил да се обади в Спешния център. За да не губи излишно време, Марио спрял една кола и помолил шофьора да ги откара в болницата.

Ръцете и дрехите му били изцапани с кръв. Измил се с водата от шадравана и се прибрал в Дома за сираци.

Кой е героят Марио? Едно момче в 8 клас, което от 7 години живее в Дом за сираци и когото нарича и свой дом.

Марио не е сирак. Той има още 4 братчета. Майка му живее в Белоградчик, а баща му е на село. Родителите нямат възможност да се грижат за децата, затова те са настанени в социалното заведение.

Когато родителите са свободни, ходят да видят децата, но въпреки това Марио страда за майка си.

Марио мечтае да стане футболист, защото е много добър с топката.

източник: chudesa.net

Leave a Comment