Според Международния съюз по телекомуникациите (МСТ) на ООН към края 2014 г. на Земята ще има повече мобилни телефони, отколкото хора, съобщи руската редакция на Би Би Си. Прогнозите на организацията сочат, че през декември 2014 г. броят на регистрираните телефони ще надхвърли 7 милиарда, отбелязва БТА.
Сега населението на света е 7,1 милиарда, а номерата на мобилни телефони вече са 6,8 милиарда. Повече от две трети от хората по света имат достъп до мобилна телефонна връзка. Най-много номера на глава от населението има в страните от бившия Съветски съюз – 1,7. Най-нисък е броят им в Африка – само 63 номера на 100 жители.

В Европа 75 процента от населението използва мобилни телефони и мобилен интернет. На второ място са Северна и Южна Америка с 61 процента, следва Азия, където процентът е 32, а в Африка той е само 16. Революцията на мобилните комуникации дава нови възможности на хората в развиващите се страни в областта на образованието, здравеопазването, управлението, финансите и търговията, казва представителят на МСТ Брахима Сану.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment