Лара, дъщерята на кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, е зорко охранявана месеци след като бе отвлечена от терористи и държана 54 дни в плен. 12-годишната наследница на Брендо е вардена от петима гардове, които я придружават до частното училище „Свети Георги“, научихме от приближени.

Лара е петокласничка в елитното школо за милионерски деца, което се намира в столичния квартал „Лозенец“, в близост до американското посолство. В частното училище учат десетки наследници на заможни българи със спорна репутация, сред които са децата на Христо Ковачки и Румен Гайтански – Вълка. Повечето от възпитаниците на „Свети Георги“ са отвеждани и взимани от училище от охранители, но единствено Лара е поставена под постоянно наблюдение дори когато е в клас.
Пред класната стая задължително стои въоръжен охранител на фирмата „Асо Панама“, която охранява семейството на Брендо. Пред входа на частното школо пък дежурят други двама гардове, платени от Евелин Банев. Всеки делничен следобед охранителите отвеждат с два джипа „Фолксваген Таурег“ малката Лара до семейната къща на Брендови на столичния булевард „Пушкин“ в квартал „Павлово“.

Близки до семейство Баневи разкриват пред журналисти, че месеци след отвличането на Лара 12-годишното момиче все още не е преодоляло напълно шока от похищението.

Лара продължава да заеква и посещава веднъж седмично психолог. Детето почти не контактува със съучениците си и дружи само с две момичета от своя клас. Възпитателите от „Свети Георги“ пък забранили изрично на учениците да разпитват Лара за отвличането, за да не отключат с наивното си детско любопитство кошмарни спомени на дъщеричката на Брендо.

Лара бе отвлечена от въоръжени и маскирани гангстери на 5 март пред дома си и освободена на 22 април, след като семейството й плати откуп от 500 000 евро за живота й. Неофициално се мълви, че платената сума от Брендови е значително по-голяма. Похитителите на дъщерята на Евелин Банев все още не са открити и заловени. Отвличането на русото момиченце съвпадна с делото срещу Брендо в Италия. В този процес кокаиновият крал бе осъден на 20 години затвор, след като бе признат за виновен, че се организирал мащабен трафик на дрога от Южна Америка към Европа.

От есента Брендо е настанен в Софийския затвор, тъй като у нас той и съпругата му Моника Добринова са подсъдими за пране на пари от наркотрафик.

източник: skandalno.net

Leave a Comment