Четенето на езика на тялото далеч не е лесно. То изисква търпение, практика и много наблюдение. Но като се има предвид, че очите и ръцете на човек са склонни да казват повече за това как той всъщност се чувства, отколкото думите, излизащи от устата му, струва си да се научат жестовете, които могат да ни кажат много, коментират от istinskiistorii.com.

  1. Ако крие ръцете си, той лъжат за нещо.

Хората, които крият ръцете си от вас, вероятно крият нещо. Вземете например децата: когато искат да прикрият някоя беля, те често  крият дланите си зад гърба, обясняват експертите по езика на тялото.

По същия начин мъжете, които имат какво да скрият, ще държат ръцете си в джобовете. „Първоначално дланите са били като гласните струни на езика на тялото, тъй като са говорели повече„ от другите части на тялото “, отбелязват специалистите.

  • И ако дланите им са нагоре, те казват истината.

Когато полицията ви каже да се обърнете и да вдигнете ръце, правите това с разтворени длани, за да подчертаете факта, че сте невъоръжени и безобидни. В съда използвате отворената си длан, за да се закълнете под клетва, че ще кажете истината, цялата истина и нищо друго освен истината. Жестът с отворена длан се използва в различни аспекти на обществото, за да се каже, че човек казва истината – и така естествено, той се свързва като цяло с „истината, честността, вярността и подчинението“, пишат Peases.

  • Но ако дланите им са обърнати надолу, те не искат преговори.

Този жест е доста солиден индикатор, че някой е „затворен за преговори“ – така че, ако се карате със съпруга / съпругата си кой да мие чиниите или разговаряте с шефа си за повишаване на заплатата и видите, че дланите им са обърнати надолу, вероятно ще е по-добре да оставите разговора на по-късна дата.

Както доктор Карол Кинси Гоман отбелязва в книгата си „Мълчаливият език на лидерите :„ Хората автоматично прокарат ръцете си (въртят дланите си надолу), когато чувстват силно нещо. “