Сълзотворна граната, метната по протестиращите от силите за сигурност, удари в крака известната ни репортерка Елена Йончева в Истанбул, която беше на мястото на протестите и ги отразяваше.

Това е случи в момента, в който се опитваше да се включи пряко в новините на ТВ7 и да направи репортаж от мястото на събитието. Както винаги, Йончева се беше вклинила много навътре в събитието и буквално стоеше с микрофон в ръка сред демонстрантите. Истамбул протестиПолицията, която се опитваше да ги разпръсне, успя да „разпръсне“ и българската журналистка, или поне да прекъсне репортажа й.

Репортерката, която е известна с това, че винаги ходи на най-горещите точки в света и излъчва репортажи оттам, успя да възобнови връзката след прекъснатия репортаж. Тя беше с противогаз и това я спаси от сълзите и сърбежа в очите, както и временното заслепяване, които предизвиква газът. Йончева обяви, че е ранена в крака, довърши си смело репортажа, показа барикадите и битката на протестиращите с полицията, след което отиде да потърси медицинска помощ. Лед това с превързан крак, тя пак успяла да се върне в епицентъра на събитията, за да снима кадри за филма, който подготвя.

източник: skandalno.net

Leave a Comment