Станете, вземете душ, облечете се, подредете косата и грима, след което се отправете към деня. Повечето от нас правят това почти всяка сутрин, без дори да се замисляме. Лесно, споделят от napodiuma.com.

Но според експерт по грижа за кожата ние всъщност правим ключова част от сутрешната си рутина погрешно и всъщност трябва да слагаме дезодоранта си преди да си легнем. Може да изглежда малко странно, но дерматологът Сандра Лий твърди, че това е най-ефективният начин да използвате продукта, ако не искате да миришете, и тя има подкрепа от науката.

Дезодорантът е най-добре да се прилага през нощта, той е най-ефективен през нощта, защото го слагате, когато потните ви жлези са по-спящи, така че ще го направите по-ефективен.

Що се отнася до измиването на лицето, Сандра има важен съвет, който може да направи огромна промяна за кожата ви.

Тя казва: „Нещото, което е наистина важно за измиването на лицето ви, което аз познавам от гледна точка на дерматолога, е, че когато миете лицето си, всъщност се освобождавате от влагата, така че действително не трябва да е много горещно, но и не трябва да е много студено. Не искате да шокирате кожата си. Хладката вода е най-добрата.

Не търкайте лицето си, просто го изплаквайте нежно. Това може да причини повече вреда отколкото полза.  Търкането води до ратягане на кожата и бръчки.

Когато кожата ви е все още влажна, това е основният момент за овлажняване, защото ако кожата ви е мокра, влагата се изпарява.

Въздухът издърпва влагата от кожата ти и тя ставаш по-суха. Ето защо получаваш това стегнато усещане, след като измиеш лицето си.

Дори и само тези озновни насоки на дерматолога да прилагате, кожата ви ще изглежда много по-добре, а вие ще сте с достатъчно самочувствие.

Грижата за кожата е важена за дълготраен отличен външен вид.