Щетите от снощните протести в София се изчисляват на 30 000 лева. Това съобщи лично столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В сумата  влизат всички павета, колчета и тротоарни плочи, които са били изкъртени от протестиращите. Данните са след проверка на Столичния инспекторат.  Повредени са и кошчета за отпадъци и цели контейнери за смет. Не е изчислено още колко ще струва поправката на атакувания с камъни автобус. автобуес депутати4Днес работници слагат нови плочки и поставят паветата обратно.

Сигналът на Волен Сидеров до главния прокурор Цацаров срещу Йорданка Фандъкова, която според Атака не можела да опази обществения ред в столицата не бе уважен и Цацаров обяви, че кметицата няма никаква вина за случващото се. Тя не може да забрани протестите, единствено може да ги ограничи до 22 часа, както е по закон, но тогава пък трябва да се намеси полицията и ще се създаде допълнително напрежение.

Фандъкова обясни, че 40 дни е в непрекъснат контакт с органите на реда и се опитва да съгласува действията на униформените с общинската охрана. Самата тя пък много пъти е призовавала протестиращите да не блокират кръстовища и да не пречат  на обикновените хора да ходят на работа. Днес отново ще има засилена охрана на протеста и от кметството призоваха хората да протестират мирно и да не се поддават на провокации.чна община са в постоянен контакт с органите на реда. Тя каза, че многократно е призовала протестиращите да не блокират движението и важни пътища.

Снимки от протестите може да видите ТУК

източник: skandalno.net

Leave a Comment