1. Най-големите изкуствени гърди са размер 38ККК

Хейла Хършеи от Бразилия е жената с най-големите гърди на света, според рекордите на Гинес. След 9 пластични операции и повече от един галон силикон, бюстът й е стигнал до размер 38ККК

2. Гърдите дебелеят

Гърдите на 20-годишните жени са направени от мазнини, млечни жлези и колаген – тъканта, която ги държи стегнати. С напредването на годините колагенът бива изместен с все повече и все повече мазнини. Вместо това да уголемява размера на сутиена, може да доведе до увисването им до пода.

3. Една гърда тежи средно 450 грама

Средното тегло на една гърда е близо половин килограм. Всяка една допринася за около 4-5% от телесните мазнини.

4. Гърдите са първото, което мъжете забелязват в жените

Нищо ново! Проучване доказа, че мъжете се съсредоточават най-вече върху тази част от тялото на нежния пол. Няма нищо срамно, особено след като друго проучване твърди, че гледането на женски гърди по минута на ден може да подобри здравословното състояние на мъжа и да удължи от 4 до 5 години живота му.

5. Мъжете също може да имат

Изключително рядко е, но мъжете могат да бъдат точно като жените и също могат да произвеждат мляко. Обикновено аномалията се случва след хормонални лечения, свързани с рак.

6. Англия е държавата в Европа с най-големи женски гърди

Проучване, направено от световноизвестната марка за бельо „Триумф“ установило, че жените в Англия са с най-големи гърди в Европа. Повече от половината са с чашка D. На второ място е Дания, а Холандия е на трето. От друга страна в Италия жените са с най-малки гърди и 68% от жените носят чашка B.

7. Обикновено лявата гърда е по-голяма

Обикновено жените с натурални бюстове не са с напълно симетрични гърди. В повечето случаи лявата е по-голяма. Зърната също често са с различни форми, на всичкото отгоре често са в различни позиции.

8. Има правителствена организация, която се бори за правата на жените да ходят без горнище

GoTopless.org е организация, която твърди, че жените имат същите права като мъжете да бъдат без горнище на обществени места. Те често правят голи събирания с други жени, за да защитават правата си.

9. Уголемяването на гърдите може да доведе до самоубийство

Жените, които се подлагат на пластични операции за уголемяване на гърдите са три пъти по-податливи на самоубийство. Това е риск, който се увеличава с времето.

10. Изкуствените импланти може да спасят живота ви

Големи гърди като по чудо спасили израелка, попаднала в ръцете на ливанската паравоенна организация. Инцидентът е станал по време на ракетно нападение на Хизбула. Жертвата имала импланти отпреди две години. По време на войната, тя била ранен в гърдите от шрапнел, но оцеляла, именно заради имплантите. Докато пациентката е добре, имплантът, за съжаление, не е оцелял.

11. Силиконовите импланти са козметична процедура номер едно в САЩ

Два милиона жени в САЩ имат гръдните импланти. Това е номер едно козметична процедура, след това са топинг ринопластика и липосукция. Средната възраст, на която една жена си слага импланти е трийсет и четири.

12. В Китай може да проучвате сутиени

В Хонг Конг, можете да получите степен по изследвания на сутиени от Политехническия университет в Хонг Конг, където те учат как да се проектира и изгради сутиен. Наскоро учениците показват своите проекти в Института Стил ACE на интимно облекло в ITC Ресурсен център.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment