Ако по време на празниците непрекъснато спорите със своята половинка, не сте сами. По някаква причина споровете по време на празниците са твърде често срещани сред двойките. Независимо дали сте в момента във връзка или сте щастливо несемейни, ще оцените тези сезонни разправии, които всяка двойка е изпитала, споделят от istinskiistorii.

  1. Как да се разделят задълженията за почистване

Дори и да не решите да бъдете домакин на този празничен сезон, в къщата ще има много почистване, след като Коледа дойде и си отиде. След отваряне на подаръците има опаковъчна хартия за почистване. След изхвърлянето на дървото има борови игли, които трябва да се помитат. И след като сезонът на празниците приключи, всички тези декорации трябва да бъдат поставени обратно на склад.

Но почистването е последното нещо, което всеки иска да направи на фона на изчерпването на ваканциите, затова много двойки спорят кой какво да прави, след като дойде време да се чисти. Запазете връзката и здравия си разум и просто разделете задачите.

  • Кои филми да гледате

Те искат да гледат  „Как Гринч открадна Коледа“ , но винаги сте гледали  „Сам в къщи“. Това е глупав спор, но все пак често срещан. За щастие, има лесно решение: организирайте коледен маратон и гледайте и двете. Проблемът решен!

  • Кога да отваряме подаръци

Децата молят да отворят подаръците си на Бъдни вечер, а съпругът ви е готов да се предаде. Междувременно чувствате, че би трябвало да чакат, дори и защото наистина не искате да се справите с друга бъркотия в нощта преди Коледа. Звучи ли ви познато?

Това е често срещан аргумент по време на празниците, особено за двойки с деца. И макар че и двете перспективи са разбираеми, можете лесно да направите компромис тук, като оставите всички да отворят един подарък на Бъдни вечер и да запазите останалите за 25 декември.

  • Кой празник да празнуваме

 При двойките с различна религия, които празнуват повече от един празник, може да има борба да се разбере кой празник трябва да има приоритет в случай на припокриване“, отбелязва клиентският  психолог от Мериленд Саманта Родман в блога за онлайн терапевтична компания Talkspace . Ако и когато вашите празници и ваканциите на вашия партньор са в конфликт, тя предлага да работите с „неутрална трета страна“, за да постигнете компромис .

  • Кой шофира (и да стои трезвен)

По време на празничния сезон, чаша шампанско и чаша червено вино е перфектният съпровод на празненствата. Ако не сте този, който домакинства, тогава има въпрос, който трябва да бъде разгледан от вашия съпруг: Кой ще остане трезвен и ще бъде определен за шофьор?

Разбира се, никой не иска да откаже безплатен алкохол по време на празниците, но всяка година някой трябва. Обаждането за такси или използването на приложение за споделено придвижване е опция, но цените покачват през празниците, така че никога не е идеално. Дори в епохата на Uber, това си остава общ празничен аргумент.