В много случаи не здравето на косата е виновно за лошия ѝ вид, а неправилните грижи от наша страна, твърди napodiuma.com.

Не използвайте шампоана толкова често

Ако използвате шампоан всеки път, когато се къпете, спрете това, което правите веднага. Според стилиста на Рийз Уидърспун, това изсушава косата ви, което прави трудно постигането на лъскави, овлажнени кичури. Вместо това използвайте малко сух шампоан. „Ако можете, най-мийте косата си през ден“, казва днес Сервандо Малдонадо .

Използвайте сешоара си за издухване на студен въздух за блясък

Да, има причина вашият сещоар да има настройка за студен въздух. Използването му през цялото време, когато сушите косата, може да направи кичурите ви мазни, но според Оскар Бланди – стилист на Дрю Баримор и Ема Стоун – ключът към InStyle е да даде на косата си няколко бързи нанасяния. След като косата ви е напълно суха, можете да използвате студения въздух на секции, за да заключите външния ѝ вид.

Не използвайте балсам на скалпа си

Ако косата ви изглежда мазна веднага след прясно измиване, това може да се дължи на начина, по който нанасяте балсам. Вместо да го нанасяте по цялата глава, избягвайте скалпа: Марк Таунсенд каза на InStyle, че всъщност трябва да го слагате само на разстояние от три до четири инча от скалпа. Що се отнася до скалпа ви, той има естествени масла, които ще го поддържат правилно хидратиран.

Винаги дръжте хоризонтално машата си за къдрици

Има много различни начини за използване на машата за къдрици, но ако искате да се къдрите като професионалист, трябва да преминете от задържане вертикално към хоризонтално. Звучи странно, но работи – просто попитайте Гуинет Полтроу и стилиста на Миранда Кер, който със сигурност знае пътя си около инструмента.

Изтрийте къдрава коса за допълнителен обем

За къдрава коса, която трудно да се управлява, всичко, което е необходимо, е малко сресване, малко мус и много изтъркване: „С къдрава коса трябва да направите всичко на мокър етап, в противен случай косата ще започне да хвърши, когато изсъхне. За фините къдрици нанесете лек мус и срешете през влажните къдрици, за да подравните кутикулата колкото е възможно повече “, казва Робърт Ветка пред Allure. След това обърнете главата си надолу и използвайте пръстите си, за да издърпате и разклатите къдриците си.