„Дансwithme” и „Лумпен в катарзис” са напът да останат в устите на хората

Сергей Станишев вече се обезсмърти в очите на протестиращите, а и не само, с патетичното изявление, че в лицето на Делян Пеевски бил видял човек, преминал през силев личностен карарзис – пише „Преса”.
По същото време червеният депутат Христо Монов нарече хората по улиците „интернет лумпени”. Още на следващия ден те сляха двете реплики в едно и пред Министърския съвет се появиха плакати „Лумпен в катарзис” и „Интернет лумпен” – отбелязва изданието.

От началото на вълненията обаче хората са най-чувствителни към езика на Волен Сидеров. На 22 май шефът на Атака и дясната му ръка Чуколов притиснаха репортер на СКАТ с викове: „Извини се, бе, извини се!” В интернет фразата веднага беше трансформирана в „Извини себе” и в „Извинисебе”, което стана и хаш таг на митинга в интернет. Изразът бе преработен и в друг призив: „Усмихни себе”, който повлече крак след себе си с „Гръмнисебе” и „Махнисебе”.
Самите протестиращи също измислиха крилати фрази, като най-успешна досега е „Дансwithme” (Танцувай с мен, но и с алюзия за ДАНС като агенция), която се превърна и основен хаш таг на протеста.
Всъщност първият лаф на това политически лято сътворе отново Волен Сидеров, който в деня на откриването на 42-ото НС заяви от трибуната, че няма да подкрепя нито Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников.

източник: razkritia.com

Leave a Comment