Естрадната ни прима Лили Иванова подготвя голям концерт в най-голямата турска зала „Синан Ердем Доум“ в Истанбул – пише „България днес“. Концертът на 76-годишната изпълнителка е предвиден за пролетта, а зрителите, които ще я гледат на живо, надхвърлят числото 20 хиляди – похвалила се самата Лили пред компания на вечеря в ресторант „Грозд“ преди дни. Лили Иванова ще прибере най-малко половин милион в банковата си сметка – разкрива таблоидът.

„Поканата дойде лично от най-добрата ми приятелка – голямата турска актриса Айла Алган“ – довери Лили. Алган е позната на българските зрители от култовата поредица „1001“ нощи, в която играе леля на главния герой Онур. „Нямам търпение да я прегърна. Познавам я от 1973 г. от „Златния Орфей“ и винаги се поздравяваме по телефона за празници“ – похвалила се Иванова пред компанията.

Концертът на българската изпълнителка отново се очаква да предизвика фурор, тъй като Лили Иванова от години знае турски песни, които изпълнява изключително перфектно. „На всичките си изяви в Босфора тя разговаря с публиката. Като я питат откъде знае езика, обяснява, че като дете дружала с турчета в Кубрат“ – споделят близките на изпълнителката. Родната къща на примата в Кубрат се намира в близост до местната джамия и Лили няма как да не знае турски език – отбелязва изданието.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment