Преди година и половина Камелия Веселинова влиза в дома на родителите си под ръка с Люси Дяковска. Поканени са на вечеря, но още никой не знае какво ще се случи. Тя застава пред семейството си, и на висок глас казва: „Това е един много специален човек за мен“ и посочва певицата.

Не се впуска в обяснения откога харесва жени, а и близките й не разпитват много. Никой от тях не ги гледа осъдително. Напротив, приемат приятелката й безкомпромисно. Отношенията в семейството им са много открити и до днес.

Всъщност това е втората връзка на Камелия с човек от същия пол. Преди 4 години, когато е 23-годишна, среща жена, в която открива любовта. Връзката им продължава повече от 2 години.

„Не се уплаших. За мен любовта е една – без значение дали отсреща е мъж, или жена. Не е имало конкретен момент в живота ми, когато съм седнала и съм си казала: Аз харесвам жени. Мисля, че усещам любовта на едно по-различно ниво. Тя е навсякъде и без значение как ще дойде – просто човек трябва да се отвори, за да я получи.“

Камелия (вляво), Тоби Уилсън и Люси на червения килим преди официална вечеря в Берлин
Камелия среща Люси за първи път няколко седмици преди онази вечеря при родителите си. Запознават се в столичен ресторант, в който тя е салонен управител, а Люси се появява с група фенове, току-що приключила снимките на „Аз обичам България“ – състезание по Нова тв, водено от Юлиан Константинов, с когото и двете живяха в къщата на „ВИП Брадър“.

„Впечатлих се най-много от къдриците й. Ясно си спомням как пружинираха върху главата й.“ И точно тогава импулсивно решава да й изпрати цвете по сервитьорката – бяла кала. Но си тръгва веднага след това.

Няколко дни по-късно Камелия намира и телефонния номер на певицата, която обаче вече е отпътувала за Берлин, където живее от години. В продължение на две седмици те си пишат по няколко есемеса на ден. Уговарят се да излязат на вечеря, когато Люси се върне в София. И от тази среща двете са неразделни.

Люси и Камелия със специална планинска екипировка
Тогава Люси има концерт на площада в Плевен с група „Те“. Целият град се събира там. Най-отпред са застанали майка й и баща й – оперният певец Любомир Дяковски. Камелия също е до тях. Тогава се запознават. Майката на Люси веднага я харесва. През следващите дни певицата се запознава и със семейството на Камелия.

„Защо не дойдеш да живееш в Берлин при мен“, предлага Люси на приятелката си горе-долу миналата година по това време. Камелия хич не се колебае и направо казва „да“
Тя е студентка в Нов български университет и учи пластични изкуства – графика и илюстрация, но прекъсва, за да замине.

Когато отива в Германия през януари не знае и една дума на немски. Затова Камелия бързо се записва в езикова школа да го научи. Преподавателят е германец, а методът – много интересен. Той обучава на немски хора, които не знаят нищо от майчиния му език. В курса има хора от Танзания, Русия, Малдивите и Иран. Учителят обяснява думите с рисунки по дъската. По време на един урок излиза от стаята и се връща след секунда. Всъщност така учениците разбират как са на немски глаголите „излизам“ и „влизам“.

Един ден германецът ръкомахал известно време във въздуха и повтарял „бум-бам-пуф“.
След много смях обаче учениците научават думата за пистолет. Камелия вече е стигнала до трето ниво и се оправя сама.

Именно заради езика в началото трудно се отпуска да говори пред приятелите на Люси. Двете често канят гости, а преди това готвят по няколко вида манджи, салати и разядки. Живеят под наем, в дома им има голяма трапезария. И затова всичките им познати оттам са на едно мнение: „Много сте гостоприемни и топли българите.“

„Там хората, когато отидат в чужд дом, обикновено сами си казват какво предпочитат да пият или ядат. А ние все се срамуваме и казваме: „Не, не, няма нужда, не отваряй и тези
бонбони“, обяснява Камелия за културния си шок.

Освен всичко тя си намира и работа. Въпреки че не знае още добре езика, известен фотограф я кани като свой асистент. Това се случва през лятото на остров Ибиса в Испания. Там се снима музикалното риалити „Попстарс“, а Люси е поканена за жури.

Камелия на гости на своя приятелка в Авиньон във Франция
Камелия се включва в екипа по време на една фотосесия на участниците по бански костюми. Главният фотограф е впечатлен как само пред българката младите кандидат-звезди се отпускат и снимките се получават добре. Двамата продължават да работят заедно и сега. Всъщност за първи път с фотографията Камелия се сблъсква на острова в Средиземно море, не е карала курсове за това.

Като малка животът й е свързан главно с ансамбъла към комбината „Кремиковци“, където работел баща й. Майка й е в групата за възрастни, а тя – в тази на децата. Самодейната трупа обикаля страната и често пътува до чужбина. Така за 16 години, в които Камелия танцува професионално, посещава всяка страна в Европа, стига и до Китай.

Освен че танцува, учителката й я назначава и в хора. Гласът на Камелия е много силен и идеален за родопските и македонските песни. Знае стотина, защото ги е изнасяла на много концерти с ансамбъла. Ето тези моменти най-много й липсват в Берлин. Въпреки че и Люси е много добра в народните танци – дядо й е един от най-известните фолклорни композитори.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment